Planinarsko društvo Yeti

P.D. Yeti slide show
 
29.5. KANJON TRIGET
Autor Mima   

Kanjon Triget na Krku nije planinarski izlet.Bez obzira na tekstove planinara na forumima htjela bih upozoriti sve buduće posjetitelje planinare (hodače) neka obilazak kanjona pokušaju ostvariti uz vrlo iskusne planinare koji su dobro upućeni u osnove alpinizma.Markacije od vrha Divuške nema što je i u redu zbog turista i planinara početnika.Onaj stari klin koji se spominje na forumima ne služi ničemu , mrtva ovca je još uvijek tu ,a ima ostataka i drugih koje su tu zaglavile.Kraj kanjona je nagrada za sve napore ,a plaža je ludilo.Povratak je bio puno brži nego spust zbog straha od uspona u kanjonu po mraku.Veliko hvala našem članu Milasu na gostoprimstvu i smještaju u apartmanu u Malinskoj.FOTKE U GALERIJI.

 
22-23.5.OTVORENJE SKLONIŠTA MALIŠĆAK
Autor Lupy   

Drago nam je da smo se odazvali pozivu naših prijatelja planinara iz P.D. Mališćak - Velika povodom proslave 10 godina od osnutka njihovog društva koja se održala kod novog skloništa Mališćak.Došli smo u subotu malo ranije kako bi prije odlaska na Mališćak posjetili i Trišnjicu.Staza do Trišnjice je vrlo lijepa ,a i novo sklonište je jako dobro napravljeno te je sada vrlo dobra baza za planiranje izleta po Papuku.Nakon roštilja krećemo na Mališćak ,ali nas prolom oblaka tjera na brzi uspon do sloništa gdje nas čekaju domaćini uz toplu peć.Na samoj proslavi se okupilo puno planinara i gostiju a, domaćini su podijelili grah za ručak.Još jednom čestitamo im na impresivnim rezultatima u radu tokom proteklih 10 godina i veselimo se budućem druženju ! FOTKE U GALERIJI

 
17.4. CRNI VRH - STIJENJAK- RUŽICA
Autor Mima   

Eto nas - nakon duge i dosadne zime - napokon ulazimo u sunčano jutro i krećemo put naše "ravne" Slavonije ! Preko Daruvara , izletišta Skoblar pa na Crni vrh . Naravno - od tri moguće staze prema vrhu , po dobrom starom običaju - naši dečki izabiru onu po kojoj i koze pasu travu "pod ručnom" ! Malo kukanja i za čas smo gore - na vrhu novo sklonište koje još nismo vidjeli , gablec pa hvala Bogu , drugom ljepšom stazom natrag jer smiješi nam se Stijenjak i Ružica grad iznad Orahovice . Nas dvije na Stijenjaku odustajemo što zbog straha što zbog izgovora da se ponovo tamo moramo vratiti jer nismo sve vidjele . A što se tiče naše , nebrojeno puta obilažene Ruže - nemam riječi kojima bi opisala njenu ljepotu i maštu koju ona izaziva i tjera nas na razmišljanje o nekada davnim vremenima , našim precima , njihovom životu koji se toliko razlikuje od našeg... Još nam se ne ide kući pa odlazimo kod našeg prijatelja Čupe put Đurđenovca , tj. Vukojevaca na imanje njegovih roditelja , kampiramo u dvorištu njegove rodne kuće , domačini srdačni kao i uvijek  , pečemo kobase na štapu i naša Nikolina nam peče krumpire u žaru ( bravo Niki - baš su bili fini ) , pokoja čašica Čupinog vinca , razgovor do dugo u noć i ova naša pustolovina po Slavoniji je završena .

 
SRETAN USKRS !
Autor Lupy   

SRETAN USKRS SVIMA !

Danas smo se malo prošetali po šumi nakon obilnog ručka i eto što smo pronašli!Gljive na Uskrs!Bit će fina večera.

 
27.3. KRUŽNI PUT PO MOSLAVAĆKOJ
Autor Lupy   

Ove godine smo organizirali kuhanje graha na Humci zato što je gore kamin i krov nad glavom ,a nakon što nas je prilikom povratka sa staze oprala kiša pa potom i led odluka se pokazala jako dobrom.Zajedno smo otišli na Garić-Grad gdje smo pekli kobasice i špek ,a nakon razgledavanja grada jedan dio je nastavio obilazak Kružnog puta ,a veći dio ekipe s djecom spustio se u Podgarić.Svi smo se na kraju planinarenja opet okupili na Humki gdje su nas dočekali naši vrijedni kuhari sa dva kotlića graha.Na kaminu smo sušili mokru robu i uživali u Miminom i Borinom grahu skroz do noći.Fotke u galeriji.

 


Stranica 32 od 36

Logo udruge

NAJAVA IZLETA

  • No posts to display.

Vremenska prognoza00:00
00:00
Sunrise : 01.01.1970 00:00   Sunset : 01.01.1970 00:00Waxing Gibbous Moon
Opširnije na yr.no

Broj posjeta

DanasDanas14
JučerJučer71
U TjednuU Tjednu85
U MjesecuU Mjesecu1406
UkupnoUkupno348418
18.232.179.37
US
UNITED STATES
US

Linkovi

Smile

Smile

Smile


You are here  : Naslovnica